Επιμελητής Β’ ΕΣΥ

 

E-mail: grigoris.karamasis@gmail.com

 

 

Ο ιατρός Γρηγόρης Καραμάσης είναι Eπεμβατικός Kαρδιολόγος και εντάχθηκε στη Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική το Νοέμβριο του 2020.  Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και εκπαιδεύτηκε στην κλινική και επεμβατική καρδιολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου εργάστηκε από το 2010 μέχρι την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2020. Από το 2017 μέχρι το 2020, υπήρξε Consultant Επεμβατικής Καρδιολογίας στο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο του Essex.

 

Είναι εξειδικευμένος στην αγγειοπλαστική σύμπλοκων βλαβών, την επεμβατική εκτίμηση της στεφανιαίας φυσιολογίας και την ενδοστεφανιαία απεικόνιση.

 

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του κ. Καραμάση είναι η στεφανιαία φυσιολογία, η μείωση της μυοκαρδιακής βλάβης σε έμφραγμα του μυοκαρδίου και η βελτιστοποίηση της αγγειοπλαστικής στεφανιαίων αρτηριών. Έχει συμμετάσχει ενεργά στο σχεδιασμό και εκτέλεση σειράς κλινικών μελετών. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά και έχει παρουσιάσει το ερευνητικό του έργο σε διεθνή συνέδρια Καρδιολογίας.

 

Συμμετέχει ενεργά στις ακαδημαϊκές δραστηριότητες της κλινικής  όπως η διδασκαλία φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Ο κ. Καραμάσης είναι μέλος (Fellow) της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας (ESC) και του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (ACC).