Ο Δημήτριος Βραχάτης σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (εισήχθη 3ος κατά σειρά μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις). Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Γ.Ν.Α.) «Γ. Γεννηματάς». Πέραν των εθνικών εξετάσεων για την λήψη του τίτλου της ειδικότητας καρδιολογίας είναι κάτοχος του European Exam of Cardiology της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Με υποτροφία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας μετεκπαιδεύτηκε στο τμήμα Επεμβατικής Καρδιολογίας του Humanitas Research and Clinical Center IRCCS του Μιλάνου.

 

Ανακηρύχθηκε Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2014 με βαθμό «Άριστα». Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με βαθμό «Άριστα».

 

Είναι συγγραφέας σε περισσότερα από 100 επιστημονικά άρθρα σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού. Συμμετέχει ως κριτής (peerreviewer) σε περισσότερα από 50 διεθνή επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος εκδότης (Guest Editor) θεματικών τευχών. Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής διεθνών περιοδικών, ανάμεσα στα οποία το «European Heart Journal – Case Reports». Συμμετέχει ενεργά σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

 

ΔημοσιεύσειςPubMedGoogle Scholar (Vrachatis D)SCOPUS (Vrachatis D)ORCID

Επικοινωνία: dvrachatis@gmail.comdvrachat@med.uoa.grhttps://kardiologosvrachatis.gr/