Το Υπερηχοκαρδιολογικό εργαστήριο εξυπηρετεί τις ανάγκες τόσο της καρδιολογικής κλινικής όσο και αυτές των άλλων κλινικών του νοσοκομείου (χημειοθεραπείες, προεγχειρητικοί έλεχοι, κ.λ.π.).

Στο Υπερηχοκαρδιολογικό εργαστήριο διενεργούνται όλες οι συμβατικές (M-mode, 2D, Doppler,Διοισοφάγειος μελέτη) και νεότερες ηχωκαρδιογραφικές τεχνικές (ηχω-αντίθεσης, ιστικό Doppler, 2-D speckle tracking, 3 D ηχωκαρδιογραφία, διαθωρακική και διοισοφάγιος) καθώς και δυναμικές μελέτες (με τη χρήση δοβουταμίνης, αδενοσίνης και δοκιμασίας κόπωσης).

Εκπαιδεύει τους φοιτητές του 4ου και 5ου έτους και τους ειδικευόμενους στη καρδιολογία και διενεργεί σε ετήσια βάση επιστημονική ημερίδα με θέμα την καρδιαγγειακή απεικόνιση.

Είναι κέντρο εξειδίκευσης καινούργιων τεχνικών (2-θέσεις ανά εξάμηνο) και έχει τη χαρά να δέχεται ικανοποιητικό αριθμό νέων καρδιολόγων – συνεργατών, και πανεπιστημιακών υποτρόφων.

Διακρίνεται για το πλούσιο ερευνητικό έργο και πρωτοστατεί σε κάθε προσπάθεια που άπτεται της έρευνας, της εκπαίδευσης και της εφαρμογής της σύγχρονης καρδιαγγειακής απεικόνισης.

Δομή Εργαστηρίου
Εξοπλισμός: 1 μηχάνημα Vivid7, 1 μηχάνημα Vivid 3, 1 μηχάνημα Phillips, 1 μηχάνημα ATL

Ανθρώπινο Ιατρικό Προσωπικό
Οικονομίδης Ιγνάτιος, Καθηγητής
Φρογουδάκη Αλεξάνδρα, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ.
Βρεττού Ρόζα, Επιμελήτρια Α΄Ε.Σ.Υ.

 

Για να κλείσετε πρωινό ραντεβού, καλείτε στο 1535 και αναφέρετε τον 5ψήφιο κωδικό 07055.

Για να κλείσετε απογευματινό ραντεβού, καλείτε στο 1535 και αναφέρετε το ονοματεπώνυμο του ιατρού.