Το Αντιυπερταστικό Ιατρείο της Β΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αττικόν, τελείται τρεις φορές εβδομαδιαίως και ασχολείται με την διαγνωστική προσέγγιση και θεραπευτική αντιμετώπιση ενός μεγάλου αριθμού ασθενών με  Αρτηριακή Υπέρταση αλλά και την ανίχνευση των βλαβών των οργάνων-στόχων, οι οποίες οφείλονται στην Υπερτασική Νόσο. Στα ειδικότερα ενδιαφέροντα του ιατρείου είναι η ενασχόληση με την αξιολόγηση και αντιμετώπιση ασθενών με πρωτοδιαγνωσθείσα αρτηριακή υπέρταση, με τη διερεύνηση της αρτηριακής υπέρτασης σε παιδιά και εφήβους αλλά και με τη διερεύνηση τυχόν αιτίων δευτεροπαθούς υπέρτασης στους προσερχόμενους ασθενείς.

Το Αντιυπερτασικό ιατρείο στελεχώνεται από άριστα κατηρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και η υλικοτεχνική του υποδομή περιλαμβάνει πέντε συσκευές 24ωρης καταγραφής της αρτηριακής πίεσης και επτά συσκευές εβδομαδιαίας μέτρησης της αρτηριακής πίεσης στο σπίτι, η χρήση των οποίων συμβάλλει καταλυτικά στη διαχείριση και σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση των υπερτασικών ασθενών. Συνδέεται άμεσα με το εργαστήριο Προληπτικής Καρδιολογίας όπου γίνεται η πλήρης αγγειολογική αξιολόγηση των ασθενών και η υπερηχοκαρδιογραφική μελέτη των υπερτασικών ασθενών.

Ερευνητικά, το αντιυπερτασικό ιατρείο παρουσιάζει δυναμική παρουσία με την οργάνωση πρωτοκόλλων για διδακτορικές διατριβές, τις δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα περιοδικά και τις συμμετοχές σε μεγάλα ιατρικά συνέδρια κυρίως στο χώρο της εκτίμησης των βλαβών οργάνων στόχων.

Ανθρώπινο Ιατρικό ΠροσωπικόΤριανταφυλλίδη Ελένη, Καρδιολόγος, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ.

Μπενάς Δημήτριος, Ειδικευόμενος Καρδιολογίας

Φάμπρη Αναστασία, Ειδικευόμενη Καρδιολογίας

Μπίρμπα Διονυσία, Επικουρική Επιμελήτρια Καρδιολογίας

Για να κλείσετε πρωινό ραντεβού, καλείτε στο 1535 και αναφέρετε τον 5ψήφιο κωδικό 02424.

Για να κλείσετε απογευματινό ραντεβού, καλείτε στο 1535 και αναφέρετε το ονοματεπώνυμο της ιατρού.