Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας που θέσπισε το Υπουργείο Παιδείας, το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής προσκλήθηκε από το 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου προκειμένου να κάνει μία παρουσίαση στους μαθητές του σχολείου σχετικά με το κάπνισμα. Η παρουσίαση έγινε την 4η Μαΐου 2018.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης εξηγήθηκαν στα παιδιά οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, ο τρόπος που προκαλείται η εξάρτηση από το κάπνισμα και προβλήθηκαν ειδικά βίντεο σχετικά με τον εθισμό από τη νικοτίνη. Επίσης ειδική αναφορά έγινε στους νέους τρόπους καπνίσματος όπως το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τους λόγους για τους οποίους απαγορεύεται η χρήση του σε ανήλικους. Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό και είχαν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τους τρόπους που μπορεί κάποιος να κόψει το τσιγάρο καθώς οι γονείς των περισσότερων είναι καπνιστές. Τέλος αφού τελείωσε η παρουσίαση και οι ερωτήσεις έγινε επίδειξη του ειδικού μηχανήματος μέτρησης του μονοξειδίου του άνθρακα στον εκπνεόμενο αέρα (φωτογραφία) ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος. Πολλοί μαθητές και καθηγητές έμαθαν να το χρησιμοποιούν και ήταν πρόθυμοι να κάνουν τη μέτρηση.

Η παρουσίαση έγινε από την υπεύθυνη του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής κα Κουρέα Καλλιρρόη και τη Π.Ε. νοσηλεύτρια κα Κωστέλη Γαβριέλα.